Genomineerd voor twee Telecom Inspirience Awards

Genomineerd voor twee Telecom Inspirience Awards

Wij zijn genomineerd in twee categoriën van de Telecom Inspirience Award. En daar zijn we trots op! Het doel van deze award is om de mooiste cases van business partners te belonen. Met twee mooie cases zijn wij genomineerd in de categorie 'Best Mobile Project' en strijden we mee voor de Marketing award. 

Best Mobile Project

Eventure is een evenementen uitzendbureau en neemt de inzet van festivalpersoneel (horeca- en kassapersoneel) voor zijn rekening. Eventure zocht een oplossing om tijdens events eenvoudiger te kunnen inschatten hoe de verdeling van het personeel moet zijn en ze wilden de urenregistratie tijdens de events geautomatiseerd hebben. 

Eventure had inmiddels een digitaal administratiesysteem. Score Telecom heeft meegedacht om dit mobiel en dus inzetbaar te maken tijdens de evenementen.
Het hele administratiesysteem is een app gezet en alle barhoofden zijn uitgerust met een smartphone met Near Field Communication. De horecamedewerkers klokken met een pasje in/uit bij het barhoofd. Zo kan de organisatie realtime zien hoeveel mensen bij welke barren aan het werk zijn en hoeveel er met pauze zijn. Omdat nu inzichtelijk is wie zich waar bevindt kan er snel gereageerd worden op plotselinge drukte bij een bar.

Score Telecom heeft – naast het meedenken over de oplossing – de NFC-smartphones inclusief data- abonnement van KPN geleverd en is er meegedacht in de flexibiliteit van de oplossing; in de wintermaanden ligt het festivalseizoen stil. Score heeft de abonnementen zo ingeregeld dat ze op en af te schalen zijn zodat niet het hele jaar door betaald hoeft te worden. Dat maakte nog eens dat de oplossing uiteindelijk niet zo duur was als de klant aanvankelijk dacht.

 

Marketing

Samen met FC Eindhoven en Achilles '29 hebben we een 'ballenactie' gedaan bij de businessclubs van de betreffende voetbalclubs. Dit in het kader van “Score uw Bereikbaarheid”. Bij de 60 leden van beide businessclubs is, zonder afspraak, door de accountmanager een voetbal langs gebracht met de logo's van Score Telecom en de betreffende voetbalclub.

In bijna alle gevallen is de bal aangenomen door de Directeur, dan wel verantwoordelijke persoon voor de Telecom & ICT. Deze overhandiging was de symbolische aftrap om samen naar de bereikbaarheid van het betreffende businessclub lid te gaan kijken. In de week na het afleveren van de voetbal zijn de bedrijven na gebeld door de accountmanager voor het plannen van een afspraak om de bereikbaarheidsscan uit te voeren.

Het doel van deze was 2 ledig

  •   Meer naamsbekendheid binnen de businessclub leden

  •   Nieuwe klanten “scoren” binnen de businessclub waarin we beide zitten

In totaal hebben we 60 ballen naar FC Eindhoven gebracht en 60 naar Achilles ’29. Hieruit zijn 51 vervolgafspraken gekomen waarin we de bereikbaarheidsscan voor het bedrijf hebben uitgevoerd. Uit deze 51 unieke afspraken hebben we tot op heden al 22 orders en dus nieuwe klanten gehaald.

Een zeer geslaagde ballenactie dus!

 

Op 16 november vindt de uitreiking plaats en uiteraard hopen we dat er dan in ieder geval één van bovenstaande nominaties wordt omgezet in een award. We houden jullie op de hoogte!

Veilig advies?

Laat je gegevens achter en we nemen contact op.